Bloggar

Fotbollsträning

Fotboll anses vara världens populäraste sport och har över 200 miljoner utövare runt om i världen. Den moderna har funnits sedan mitten av 1800-talet och börjades då spela i Storbritanien. Fotboll i sig är en väldigt enkel bollsport där upp till två 11-manna lag mötet varandra och vinnaren är det som gör flest mål. Normalt sett spelare man om två gånger 45 minuters halvlekar, totalt 90 minuter plus ev. extratid som domaren lägger på eftersom det blir spelavbrott för mål, frisparkar då domaren ej stoppar klockan.

Runt om i världen finns en rad ligor där lag möter varandra, t.ex. Allsvenskan i Sverige, Premier League i England och La Liga i Spanien. Par av de mest kända lagen är Barcelona och Real Madrid i Spanien. Manchester United, Liverpool och Chelsea i England. I Sverige anses AIK vara laget med flest supporters.
Fotbolls-vm spelas var fjärde år och representeras av samtliga kontinenter. VM-finalen är det mest beskådade sporteventet i världen, t.ex. 2006 sågs den av totalt 715 miljoner människor. Det senaste världsmästerskapet gick i Brasilien 2014 och vanns av Tyskland efter finalvinst mot Argentina. Träningsinformation finns att se på http://halsoinfo.se/