Okategoriserade

Hur inflationen fungerar i USA

Att spara i amerikanska fonder anser av många amerikansk medborgare att det kommer sannolikt att vara i riskzonen om ekonomin är dålig. En av de saker som amerikanerna fruktar mest är inflationen. Inflationen är en allmän prisökning som leder till att människor spenderar mer pengar än de har eller tjänar. Den federala regeringen har genomfört olika program för att hålla inflationen på avstånd, men de är mycket dyra för människor att genomföra.

Trots detta har sådana program inte räddat ekonomin från inflationen. Istället har de gjort det mycket svårt för människor att gå ihop. Människor har blivit fattigare och sämre varje år som priserna på många produkter fortsätter att stiga.

Priserna på varor och tjänster i USA har ökat dramatiskt under de senaste åren. Den främsta orsaken till detta är att regeringen har minskat sina budgetutgifter och fällt utgifterna. Vad gör priserna ännu högre, är att kostnaden för råvaror för att producera många produkter har skjutit i höjden. Detta har fått vissa tillverkningsföretag att stänga sina fabriker och leverera sin produktion till andra länder för att minska kostnaderna.

Inflationssäkring

Det finns en lösning på alla dessa prishöjningar; inflationssäkring. Detta innebär i princip att när inflationen börjar nå en alarmerande nivå, kan investeraren sälja sina tillgångar till regeringen för ett bra pris. Detta kommer att rädda personer  från de högre kostnaderna och kommer hjälpa att betala av sin skuld. När priset stiger upp till ett belopp som ingen har råd med, kan man helt enkelt höja priset på sin tillgång. Detta kommer att leda till en stor ökning av efterfrågan på hans produkt. På grund av den ökade efterfrågan kommer det att bli fler inköp av produkten, vilket leder till en större försäljning av produkten, vilket gör att hans vinstökning.

Om man  investerar i ett index som ger skydd mot inflationsrisk, kommer man också att sänka sin risk. Detta beror på att indexet har ett prisindex som bestäms av marknadskrafterna och inte av regeringen. Så, om priset på en vara går upp, indexpriset kommer att stiga också.Vissa investerare föredrar att köpa statsobligationen. Detta fungerar bra eftersom regeringen kommer att ge investeraren ett räntefritt lån. Investeraren måste lova att betala tillbaka lånet på ett visst datum och när datumet kommer, måste han betala tillbaka beloppet. Räntorna varierar beroende på land, men genomsnittet är runt 0,3%.

För att undvika stora förluster bör en investerare hålla koll på hur priserna rör sig och investera därefter. Genom att  köpa en inhemsk obligation och en internationell obligation beroende på vad som händer på marknaden. Detta kommer att hjälpa företag att tjäna mer och hjälpa att undvika rädsla för inflation.

Detta är en bra sida fondvision.se om ekonomi och fonder.